Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Γίνε Εθελοντής Στο Πρόγραμμα Διάσωσης Χελωνών "ΑΡΧΕΛΩΝ"Γίνε Εθελοντής τώρα!


1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέλετε να εργαστείτε για τη διάσωση ενός ζώου που κινδυνεύει με εξαφάνιση; Θέλετε να ζήσετε μία περιπέτεια στις παραλίες το καλοκαίρι; Θέλετε να γνωριστείτε με δεκάδες άλλους νέους από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο που έρχονται στη χώρα μας για τον ίδιο σκοπό; Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σας δίνει αυτή την ευκαιρία. Εάν είστε ενθουσιώδης και
αγαπάτε τη φύση και τη δράση, ελάτε εθελοντές στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη για την προστασία της Caretta caretta. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μία ανεξάρτητη, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, ασχολείται με την προστασία και τη μελέτη της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της σε ολόκληρη την Ελλάδα εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Επίσης, λειτουργεί στη Γλυφάδα το μοναδικό Κέντρο περίθαλψης για τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα.
Ως εθελοντές θα εργαστείτε (α) στη Ζάκυνθο, όπου ο ΑΡΧΕΛΩΝ εργάζεται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου που ιδρύθηκε το 1999 (β) στην Πελοπόννησο (Κυπαρισσία, Κορώνη και Λακωνικός Κόλπος) όπου θα προστατεύετε τις φωλιές από θηλαστικά όπως οι αλεπούδες, και θα συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις του Περιβαλλοντικού Σταθμού στον Αγιαννάκη (Κυπαρισσιακός Κόλπος), (γ) στην Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο και Μεσσαρά), όπου θα συμβάλετε στην εφαρμογή του Διαχειριστικού Σχεδίου που έχει εκπονηθεί με στόχο να εξασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του και τέλος (δ) στο Κέντρο Διάσωσης όπου θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στην καθημερινή φροντίδα των θαλάσσιων χελωνών οι οποίες έχουν τραυματιστεί.
Πριν αποφασίσετε, διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες που ακολουθούν και μετά συμπληρώστε την αίτηση. Παρακαλώ πολύ μην στέλνετε Βιογραφικά Σημειώματα. Απαντήσεις στέλνονται μέσα στις επόμενες 20 μέρες από την παραλαβή της αίτησης. Σας παρακαλούμε να μην στέλνετε Βιογραφικά Σημειώματα.
2. ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΩΟΤΟΚΙΑΣ.
Καλοκαιρινά Πρ/τα (Μάιος-Οκτώβρης)
Αν αποφασίσεις να συμμετάσχεις σε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα στις παραλίες ωοτοκίες, τότε θα σου ζητηθεί να λάβεις μέρος στις εξής τρεις κύριες δραστηριότητες που περιγράφονται παρακάτω (α έως γ):
α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΛΩΝΩΝ
Η περίοδος ωοτοκίας αρχίζει στα τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο. Οι νεοσσοί κάνουν την εμφάνισή τους από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σε αυτό το διάστημα, η εργασία αποσκοπεί κυρίως στην προστασία των θηλυκών χελωνών που ωοτοκούν, των φωλιών και των νεοσσών.
Περιλαμβάνει:
Πρωινή Παρατήρηση η οποία γίνεται κάθε πρωί την αυγή, για να καταγραφεί η αναπαραγωγική δραστηριότητα των χελωνών κατά την προηγούμενη νύχτα. Απαιτεί σωματική αντοχή και είναι δυνατό να συνεχιστεί και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.Προστασία των Φωλιών από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τη θήρευση από διάφορα ζώα η οποία γίνεται με περίφραξη και σήμανση των φωλιών όπου αυτό είναι απαραίτητο. Όσες φωλιές γίνονται σε μη ασφαλή σημεία μεταφέρονται σε προστατευόμενες θέσεις στην παραλία ή σε εκκολαπτήρια. Νυχτερινή Παρατήρηση κατά την οποία λίγοι, καλά εκπαιδευμένοι εθελοντές μαρκάρουν τις θηλυκές χελώνες χωρίς να παρενοχλούν τη διαδικασία ωοτοκίας.Εκσκαφή των φωλιών μετά την ολοκλήρωση της εξόδου των νεοσσών για την εκτίμηση του αριθμού των νεοσσών που βγήκαν τελικά από τη φωλιά.
(Οι παραπάνω εργασίες διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παραλίας ωοτοκίας).
β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
Σε όλες τις περιοχές ωοτοκίας γίνεται εντατική ενημέρωση του κοινού, αφού όλες είναι λιγότερο ή περισσότερο τουριστικά αναπτυγμένες. Να είστε έτοιμοι για συχνή επικοινωνία με τους επισκέπτες των παραλιών, μέσα από:
Σταθμούς Ενημέρωσης που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία στις περιοχές ωοτοκίας.Προβολές Διαφανειών, με θέμα τη βιολογία και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, που πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες.Ενημέρωση στην Παραλία, που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, και Φύλαξη των παραλιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η παρενόχληση των χελωνών ή των φωλιών από ανθρώπινες δραστηριότητες.
γ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Οι καθημερινές εργασίες υποστήριξης της υποδομής των Σταθμών Πεδίου είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος.
Η οργάνωση των χώρων φιλοξενίας των εθελοντών, εγκατάσταση και αποθήκευση κάποιων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού όπως των Σταθμών Ενημέρωσης και των εκκολαπτηρίων γίνεται από εθελοντές στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος.
Η βασική συντήρηση του εξοπλισμού βασίζεται επίσης στην εθελοντική εργασία και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως βάψιμο, ξυλουργική κλπ. Επίσης, εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατό, αξιοποιούνται τυχόν καλλιτεχνικές ικανότητες, όπως σχέδιο και φωτογραφία.
Τέλος, κάθε άτομο μοιράζεται με τα υπόλοιπα τις ευθύνες για τη συλλογική διαβίωση, με στόχο την ικανοποιητική λειτουργία των κατασκηνώσεων σε καθημερινή βάση.
3. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (όλο το χρόνο)
Κάθε χρόνο ξεβράζονται πολλές νεκρές θαλάσσιες χελώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συνήθως συλλαμβάνονται τυχαία σε αλιευτικά εργαλεία ή τραυματίζονται από άλλες αιτίες. Όσες είναι ακόμα ζωντανές έχουν πολλές πιθανότητες να επιζήσουν αν μεταφερθούν έγκαιρα στο Κέντρο Διάσωσης που ο ΑΡΧΕΛΩΝ δημιούργησε το 1994 στη Γλυφάδα μαζί με τον ομώνυμο Δήμο Γλυφάδας. Οι εθελοντές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απαιτητική εργασία. Σημειώστε ότι εκτιμώνται ιδιαίτερα βασικές γνώσεις σχετικές με τη φροντίδα ζώων, την επικοινωνία-ενημέρωση και τα μαστορέματα.
Οι βασικές λειτουργίες του Κέντρου είναι:
Το Δίκτυο Διάσωσης το οποίο περιλαμβάνει την παραλαβή από ολόκληρη την Ελλάδα τραυματισμένων χελωνών και τη συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων. Η περίθαλψη περιλαμβάνει προετοιμασία και παροχή τροφής, λειτουργία των συστημάτων παροχής θαλάσσιου νερού, μεταφορά και καθαρισμό των χελωνών, καθώς επίσης καθαρισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Οι δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής και ενημέρωσης του κοινού περιλαμβάνουν τη λειτουργία του εκθεσιακού χώρου, την ενημέρωση επισκεπτών και οργανωμένων ομάδων. Τέλος, άλλα βασικά καθήκοντα αποτελούν οι εργασίες συντήρησης καθώς και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου και των χώρων διαβίωσης.
Στο Κέντρο παρέχονται κατάλυμα και εγκαταστάσεις προετοιμασίας γεύματος, για τους εθελοντές που θα επιλέξουν να μείνουν εκεί.
Τέλος το Κέντρο Διάσωσης έχει τη δυνατότητα απασχόλησης εθελοντών για μία μέρα την εβδομάδα σε τακτική βάση. Επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ για περισσότερες πληροφορίες.
4. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ (σε καλοκαιρινό πρόγραμμα)
Ο εθελοντής θα ασχολείται κυρίως με τη μεταφορά των άλλων εθελοντών ή/και κάποιου υλικού στην περιοχή δραστηριότητας του προγράμματος και θα είναι υπεύθυνος για το αυτοκίνητο. Οι εθελοντές θα χωρίζονται σε βάρδιες των 6 ωρών, αλλά ένας απ' όλους θα έχει την κύρια ευθύνη του αυτοκινήτου. Αυτή η ευθύνη θα αφορά την καθαριότητα του αυτοκινήτου, την καλή κατάστασή του, φροντίδα συντήρησης και αποκατάστασης (αν χρειάζεται), σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος, και την πολύ προσεχτική οδήγηση του σύμφωνα με τους κανόνες οδήγησης. Ο εθελοντής Οδηγός Αυτοκινήτου θα εξαιρείται από όλη την οικονομική συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ, για τα προγράμματα Ζακύνθου, Κυπαρισσίας, Χανίων και του Κόλπου της Μεσσαράς. Για το Ρέθυμνο αφαιρείται μόνο η οικονομική συμμετοχή των 50€ που είναι για τον ΑΡΧΕΛΩΝ, επί της κανονικής τιμής συμμετοχής. Θα πρέπει να έχει ηλικία άνω των 23 ετών και να έχει τουλάχιστον ένα χρόνο το δίπλωμα οδήγησης. Ο Οδηγός Αυτοκινήτου μπορεί, εάν θέλει, να συμμετάσχει στην προστασία φωλιών και χελωνών καθώς και στην ενημέρωση κοινού πάντα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών)
Οι αρμοδιότητες του επικεντρώνονται στη συντήρηση του Κέντρου Διάσωσης, όπως βάψιμο, βασικές ξυλουργικές εργασίες, λειτουργία του συστήματος άντλησης νερού κλπ. Αυτοί οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε τεχνικές εργασίες. Οι εθελοντές Τεχνικής Υποστήριξηςεξαιρούνται από την καταβολή της οικονομικής συμμετοχής του ΑΡΧΕΛΩΝ.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣPART-TIME
Ο εθελοντής part-time έχει τις ίδιες αρμοδιότητες/καθήκοντα του κανονικού εθελοντή του ΑΡΧΕΛΩΝ όπως αναφέρονται παραπάνω. Τα καθήκοντα διανέμονται σε συνεννόηση με τον κατά τόπους υπεύθυνο και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα του εθελοντή. Ο part-time εθελοντής έχει την ευθύνη να διεκπεραιώσει την αρμοδιότητα που του ανατέθηκε. Ο part-time εθελοντής μένει εκτός του Ερευνητικού Σταθμού πεδίου ή του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών και δεν συμμετέχει σε καθημερινές εργασίες καθαριότητος, μαγειρέματος κλπ. Για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ο εθελοντής οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 30€ με το οποίο γίνεται υποστηρικτής του Συλλόγου για ένα χρόνο.
5. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Και οι οικογένειες πλέον μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να λάβουν μέρος βοηθώντας την ομάδα των εθελοντών μας στο πρόγραμμα του Λακωνικού κόλπου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αν και παίρνουν μέρος σε επιλεγμένες δράσεις ανάλογα με την ηλικία των παιδιών (8 έως 18 ετών), γονείς και παιδιά γίνονται κομμάτι της εθελοντικής ομάδας.
Οι οικογένειες που συμμετέχουν στον «οικογενειακό εθελοντισμό» κατασκηνώνουν εκτός του «Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου» που βρίσκεται εντός οργανωμένου κάμπινγκ στο Μαυροβούνι Γυθείου, ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα και καλούνται να βοηθήσουν ορισμένες ώρες της ημέρας τους Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σε επιλεγμένες δράσεις όπως ενημέρωση, σκίαση φωλιών, εκδηλώσεις για παιδιά κλπ.
Οι οικογένειες καλύπτουν τα έξοδα μετάβασης, διατροφής και διαμονής. Για τη διαμονή στο κάμπινγκ παρέχεται 10% έκπτωση. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις οικογένειες είναι 30€ για τον κάθε γονιό και 15€ το κάθε παιδί. Με την καταβολή αυτού του ποσού οι γονείς γίνονται υποστηρικτές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ και λαμβάνουν επιπλέον το μπλουζάκι του εθελοντή. Για τις οικογένειες δεν υπάρχει ελάχιστο διάστημα παραμονής και μπορούν να συμμετέχουν για όσο επιθυμούν αν και προτείνεται το ελάχιστο των δέκα ημερών.
Για να συμμετέχουν οι οικογένειες πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την ειδική οικογενειακή αίτηση, μετά την παραλαβή της θα ενημερώνονται άμεσα για το εάν θα συνεργαστούν μαζί μας.
6. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,να είναι ικανοί να επικοινωνούν στα Αγγλικά (τα προγράμματά μας είναι αγγλόφωνα) και κατά προτίμηση να διαθέτουν ασφάλιση. Το ελάχιστο διάστημα συμμετοχής είναι 2 εβδομάδες/15 μέρες (προτείνεται όμως διάστημα 4 εβδομάδων και άνω για την αποδοτικότερη συμμετοχή). Οι συμμετοχές για μεγάλο διάστημα εκτιμώνται ιδιαίτερα.
  • Για να λάβει κάποιος μέρος στα προγράμματά μας θα πρέπει να έχει κάνει αίτηση του ΑΡΧΕΛΩΝ, να έχει γίνει αποδεκτή και να την έχει επιβεβαιώσει με βάση τις οδηγίες που θα του έχουν αποσταλεί με την αποδοχή του στο πρόγραμμα. Η επιβεβαίωση θα πρέπει να έχει γίνει προτού ο εθελοντής φτάσει στο πρόγραμμα. Εθελοντές που δεν έχουν κάνει αίτηση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ.
  • Ομάδες ατόμων (πάνω από δύο άτομα) δεν γίνονται δεκτές την ίδια περίοδο.
7. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΔΙΟΥ
  • Οι εθελοντές διαμένουν σε οργανωμένα επαγγελματικά campings ή σε κατασκηνώσεις που στήνονται αποκλειστικά για τα προγράμματα του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ. Οι κατασκηνώσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ διαθέτουν στοιχειώδεις υπαίθριες εγκαταστάσεις υγιεινής και μαγειρέματος (κρύο ντους, εστίες και ψυγεία υγραερίου ή ρεύματος, μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπήρουνα, πιατικά)Είναι απολύτως αναγκαίο να φέρει κανείς μαζί του εξοπλισμό κατασκήνωσης (όπως υπνόσακο, αντίσκηνο, φακό, ξυπνητήρι κ.ά.), ζεστά και άνετα ρούχα, αδιάβροχο, καθώς και ευπαρουσίαστα ρούχα για την επικοινωνία με το κοινό.
  • Οι εθελοντές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν και να εργαστούν τόσο σε πολυσύχναστες, όσο και σε απομονωμένες περιοχές, συνήθως ως μέλη μικρών ομάδων και συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αν και δεν είναι απαραίτητη η σχετική εμπειρία, είναι όμως επιβοηθητική η ικανότητα για συλλογική συμβίωση και συνεργασία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες.
  • Τους εθελοντές καταρτίζουν και συντονίζουν οι υπεύθυνοι πεδίου καθώς και έμπειρα μέλη του προγράμματος. Οι εθελοντές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να συμμετάσχουν σε όλες τις εργασίες και στους διαφορετικούς Σταθμούς Πεδίου της κάθε περιοχής, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Τις εργασίες κατανέμουν οι υπεύθυνοι πεδίου με έμφαση στην κυκλική εναλλαγή των καθηκόντων. Είναι δυνατό να περιλαμβάνουν πολύωρη εργασία τη νύχτα στην παραλία ή την ημέρα στην ενημέρωση του κοινού.
Σημειώστε ότι ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει μεγαλύτερη ανάγκη συμμετοχής εθελοντών κατά την αρχή (μέσα Μαΐου μέχρι Ιούνιο) και το τέλος (Σεπτέμβριο μέχρι μέσα Οκτωβρίου) των προγραμμάτων.
8. ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Καλοκαιρινά Προγράμματα: Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών σε όλα τα προγράμματά μας είναι 300€. Για να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών παρέχεται ειδική έκπτωση 77% στην κανονική συμμετοχή εθελοντών (300€). Εξαίρεση αποτελεί το πρόγραμμα Ρεθύμνου και της Κορώνης διότι η διαμονή των εθελοντών και στις δύο περιοχές είναι σε οργανωμένο camping. Σε αυτές τις δύο περιοχές οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδα διαμονής τους. Αναλυτικά το ύψος του κόστους διαμονής αναφέρεται σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά στην ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Εφόσον εγκριθεί η αίτηση συμμετοχής, ο εθελοντής οφείλει να καταβάλει 70€ (με εξαίρεση το πρόγραμμα Ρεθύμνου και Κορώνης), το οποίο καλύπτει το κόστος διαμονής και κατάρτισης, την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο, την ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του προγράμματος (έως κάποιο όριο), ένα μπλουζάκι αποκλειστικά για εθελοντές, καθώς και ένα βιβλιαράκι για τη βιολογία της χελώνας (λαμβάνονται με την άφιξη).
Κέντρο Διάσωσης: Η οικονομική ενίσχυση των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης είναι η ίδια με τα καλοκαιρινά προγράμματα.
Οι εθελοντές Τεχνικής Υποστήριξης και οι Οδηγοί Εθελοντές εξαιρούνται από την καταβολή ολόκληρης της οικονομικής ενίσχυσης.
Για τα έξοδα συμμετοχής κάθε προγράμματος παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε τις Οδηγίες Συμμετοχής κάθε περιοχής. Η οικονομική συμμετοχή δίνεται άπαξ και ισχύει για όλη την περίοδο εθελοντισμού.
Οι εθελοντές μένουν σε ειδικές κατασκηνώσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ ή σε οργανωμένα camping (ανάλογα το πρόγραμμα) για όλη τη διάρκεια της περιόδου εθελοντισμού.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν είναι σε θέση να προσφέρει αποζημίωση. Οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδα τόσο για τη μετάβαση όσο και για τη διατροφή τους. Μπορείτε να υπολογίζετε περίπου 15€ για τα καθημερινά βασικά έξοδα διατροφής.
9. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Προσφέρονται για φοιτητές που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή έρευνα κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με την Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου και αφού υπογραφεί συμφωνία. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής ερευνητικών προτάσεων είναι στις 15 Μαρτίου κάθε χρόνου.  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη εθελοντών στο volunteers@archelon.gr.
Θα λάβετε απάντηση για το εάν θα εργαστείτε μαζί μας εντός 20 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου